Revitalized Room

When these Canton, MA homeowners desired to upgrade their childrens’ bathroom, they were referred to Renovisions who were grateful to accept the task. The clients were unhappy with the existing cramped floor plan, lack of storage, old and drafty windows, outdated fixtures and overall lackluster aesthetic.

Renovisions designed the new room to not only meet the client’s goals, but exceeded them abundantly. Mobility in the space was limited due to the door swing into the room. Renovisions recommended replacing the currenmt door with a pocket door in an arch-top beaded design to match the nearby bedroom doors, while also upgrading the hallway linen closet with new shelving and same styled door.

Renovisions also increased the layout by borrowing space from the adjacent dining room. There is now more room for the handsome, quartered-mahogany wall-hung vanity with linen tower.

Since the homeowners requested a contemporary look, the design team focused on choosing more modern products including a soaking tub, minimalistic square designed shower heads, tub filler, single lever faucet and a large rectangular sink. The white quartz countertop with wide veining and waterfall edge, along with the striking larger format subway tile finished with square edge chrome profiles contribute to the clean aethetic and modern appeal.\

From the sleek porcelain plank floor tile, new double-mulled Marvin casement windows and recessed lighting that provides just the right amount of light, the end result: a one-of-a-kind bathroom, a unique and modern ‘Revitalized Room’.